Vi opplever av og til utfordringer med våre etiketter som skal kunne åpnes for tilberedningstips. Se nedenfor for tipsene.
Steketips Porchetta i stekepose:
- Forvarm ovnen til 220 °C (for å få sprø svor).
- Ta av etiketten! Den tåler ikke varme.
- Sett Porchettaen i stekeposen med den flate siden opp i en ildfast form, og plasser den midt i ovnen. Posen åpner seg under steking. Stek på varmluft i ca. 1 time og 45 minutter eller inntil 2 timer med over- og undervarme.
- For å sikre mest mulig sprø svor, riv av overfilmen etter ca. 1 time. Ikke bruk høyere varme på grunn av stekeposen.
- Ta porchettaen ut av ovnen. La den hvile i 10-15 minutter, før du fjerner hyssingen og skjærer kjøttet i skiver.
Steketips Lammestek i stekepose:
- Forvarm ovnen til 160 °C.
- Ta av etiketten! Den tåler ikke varme.
- Sett lammesteken på stekebrett eller i en ildfast form midt i ovnen med stekeposen på. Posen åpner seg under steking, derfor er det viktig at lammesteken legges inn i ovnen med den flate siden opp.
- Stek på over- og undervarme. Når posen åpner seg sett inn steketermometer i den tykkeste delen av steken. Stek videre til steketermometeret viser 68 °C. Ovner og størrelser på steker varierer, så det er viktig med steketermometer for et godt resultat. Steketiden vil kunne variere fra ca. 1 til 2 timer.
- Ta kjøttet ut av ovnen og la hvile i 15 minutter før oppdeling.
Har du ikke steketermometer kan du følge anbefalte steketider ut fra kjøleskapskaldt kjøtt:
- Ca. 1 kg: ca. 1t 20 min
- Ca. 1,4 kg: ca. 1t 40 min
- Ca. 1,8 kg: ca. 1t 50 min.
Steketips Ribbe i stekepose:
- Forvarm ovnen til 220 °C. Viktig for å få sprø svor.
- Plasser ribben i stekpose med svorsiden opp i en langpanne eller i en ildfast form. Bygg opp ribben med en ball aluminiumsfolie under slik at den blir høyest på midten av stykket. Dette er viktig for å få sprø svor over hele ribben. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden.
- Stek ribben i 60 minutter på 220 °C. Fjern toppfilmen helt og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø.
- La ribben hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp.
Tips: Bruk sjyen i posen til saus.
Steketips Ribbenstek i stekepose:
- Forvarm ovnen til 220 °C. Viktig for å få sprø svor.
- Plasser steken i stekpose med svorsiden opp i en langpanne eller i en ildfast form. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden.
- Stek ribbensteken i 60 minutter på 220 °C. Fjern toppfilmen helt og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø.
- La ribbensteken hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp.
Tips: Bruk sjyen i posen til saus.